DJTzinas Interview

-DjTzinas EP με τίτλο ”Mad So Mush” released by BULABEATS . Three-track EP που μας υπόσχεται πολλά .Ποιά είναι τα επόμενα μουσικά βήματά σου;

Για να σου πω την αλήθεια, ο τίτλος που αναφέρεις δεν είναι «Mush» είναι «Much». Έχοντας τελειώσει με το εξώφυλλο της Bulabeats, μια μέρα πριν κυκλοφορήσει το EP, ανακάλυψα ότι είχα γράψει λάθος τον τίτλο! Φυσικά δεν μπορούσα να κάνω κάτι κι έτσι δεν είχα άλλη επιλογή παρά να κρατήσω το «Mad so… Mush it-up@$*!». Με αυτό το EP, αποφάσισα να κλείσω το κεφάλαιο της free-style και να περάσω σε ένα πιο συγκεκριμένο ύφος. Χωρίς να το υποτιμάω, απλα δεν με αντιπροσωπεύει πλέον. Γουστάρω ο κόσμος να έρχεται και να ξέρει τι θα ακούσει. Στα τέλη του 2012, λοιπόν, κυκλοφόρησε το «Raindrop (Deadly Warrior)» από την Cast-A-Blast με ένα φοβερό feat. από τον Τζαμαικανό Mc, Bass Nacho, με remixes από ονόματα όπως, Max Rubadub, Dirty Dubsters, Jazz-K-Lipa, και R.G.W. Soundsystem (djtzinas & MrBigK). Επίσης, πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε από τους Ιρλανδούς Dirty Dubsters η σειρά «Ragga Party vol.7» με το κομμάτι μου «Wicked».

-DjTzinas & Panama Cardoon ,κυκλοφορία με τίτλο Cienaguera Bass, το οποίο κυκλοφόρησε από την Αυστρική Resense. Πες μας δύο κουβέντες για αυτή τη συνεργασία.

Ο δίσκος αυτός κυκλοφόρησε στις αρχές του 2011, ήταν το δεύτερο μου 7’’ στη Resense και είμαι περήφανος για αυτό. Όταν τους το έστειλα, ψάχναμε τη Β πλευρά του δίσκου. Εκείνο τον καιρό γνώρισα τον Κώστα (Panama Cardoon) και μου είχε στείλει να ακούσω κάποιες από τις παραγωγές του (super). Σε μία από τις συνομιλίες μας, εντελώς τυχαία μου ανακοινώνει ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα κομμάτι του στη Resense. Την επόμενη μέρα λαμβάνω email της εταιρίας στο οποίο με ενημέρωναν ότι το Resense 021 περιλαμβάνει Panama & Djtzinas. Ήταν φοβερό για τότε το γεγονός ότι ένα bootleg από την Αυστρία περιλάμβανε δύο ονόματα από την Ελλάδα στο ίδιο 7’’.

– ”This is Jam Hot” όπως λες και σε ένα track σου. Ποιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τον ήχο σου;

Βασικό στοιχείο θεωρώ τη groova. Θέλω τα κομμάτια που φτιάχνω να έχουν δύναμη (με ό,τι διαθέτω), δομή και απλότητα. Αν μπορούσα θα έκανα κομμάτια χωρίς intro και outro, δηλαδή θα κρατούσα μόνο ό, τι χρειάζεσαι για ένα καλό πάρτυ! Γενικα παίζω reggae, dub, dancehall κι ό,τι είναι γύρω από αυτά.

-DjTzinas a.k.a Kowalski .Πόσο μοιάζουν μουσικά και πόσο απέχουν αυτές οι δύο πτυχές σου ;

Δεν απέχουν ιδιαίτερα. Η βάση παραμένει η ίδια. Αυτό που αλλάζει είναι το ύφος, δηλαδή με το Kowalski πέρασα σε πιο moombah/bass ήχο. Το όνομα προέκυψε από τον πρωταγωνιστή μίας αγαπημένης μου ταινίας, το «Vanishing Point». Επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα για όποιον κάνει μουσική στην επαρχία, ταυτίστηκα με το χαρακτηρά αυτό, γιατί παλεύει μόνος του μέχρι τέλους. Βέβαια αυτός ήταν και υπό την επήρεια των speed… κι εγώ speed δεν πίνω.


-Υπήρξε κάποιος καταλυτικός παράγοντας (δίσκος, άνθρωπος, κατάσταση) που σε ώθησε στο να ξεκινήσεις να γράφεις μουσική;

Πολλές μουσικές έπαιξαν ρόλο στο ξεκίνημά μου (soul, jazz, funk, hiphop, reggae), αλλά νομίζω ότι τον πιο σημαντικό έπαιξε το Endtroducing του Shadow για το οποίο μπορώ να μιλάω ατέλειωτες ώρες. Επίσης, και ο Blend γιατί όταν πρωτοάκουσα παραγωγές του πραγματικά της ζήλεψα και με έκανε να δω τα πράγματα με άλλο μάτι!

-Τι κάνεις αυτό το διάστημα ,που μπορούμε να σε βρούμε και τι σχέδια για εμφανίσεις έχεις για το μέλλον;

Αυτόν το καιρό δουλεύω αρκετά κομμάτια με ωραίες συνεργασίες από το εξωτερικό και κάποια covers. Είμαι πολύ χαρούμενος με ένα κομμάτι dnb, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2013, αν όλα πάνε καλά… Προς το παρόν, είναι έτοιμο το remix του «We are roots» του Blend feat. Jamalski, που θα κυκλοφορήσει τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου με τη σφραγίδα της Cast-A-Blast, το «dreadlock» του Killemil σε μία rootstepversion και είναι στα σκαριά κι ένα EP ως Kowalski για την MyBoomRaiseTheDead.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s